Ανόρθωση μαστών/Μειωτική

Ανόρθωση μαστών/Μειωτική

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της σμίκρυνσης στήθους;

Η σμίκρυνση στήθους είναι μία πετυχημένη επέμβαση για να κάνουμε το στήθος μικρότερο και ανορθωμένο. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και βελτιώνει πάρα πολύ την εμφάνιση των μαστών, την ποιότητα ζωής και γενικότερα την ψυχολογία της γυναίκας.


Τί γίνεται στην αρχική συνάντηση με το γιατρό;

Κατά την επίσκεψη σας, θα συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σχετικά με τις αλλαγές που θα θέλατε να κάνετε στην εμφάνισή σας. Επειδή πρόκειται για μία εντελώς προσωπική απόφαση, θα πρέπει να έχετε όλο το χρόνο για να συζητήσετε τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σας καθώς και για το πόσο θα θέλατε να μειωθεί το στήθος σας.
Εσείς θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή και για την γενική κατάσταση της υγείας σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει όλα όσα θα θέλατε για αυτήν την επέμβαση.
Η ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τις επιλογές και τα οφέλη μίας τέτοιας επέμβασης είναι το κλειδί για να πάρετε τη σωστή απόφαση.


Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η μείωση – ανόρθωση στήθους συνήθως διαρκεί τρεις έως τέσσερις ώρες. Η διάρκεια της διαδικασίας διαφέρει ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιείται και την ανατομία του ασθενή καθώς και από το μέγεθος των μαστών.


Πρέπει να μείνω στο νοσοκομείο;

Συνήθως χρειάζεται να παραμείνετε στο νοσοκομείο ένα βράδυ.


Πόσο επώδυνο είναι;

Ελάχιστα επώδυνο. Ο πόνος διαρκεί μία έως δύο ημέρες, μειώνεται κάθε μέρα και αντιμετωπίζεται άνετα με παυσίπονα. Παρά την αρχική ενόχληση, οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι είναι πολύ ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα της επέμβασης. Όταν ξυπνήσετε, θα αισθάνεστε καλά. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την φαρμακευτική αγωγή που θα σας υποδείξει ο γιατρός. Φροντίστε να έχετε κάποιον μαζί σας για να σας μεταφέρει στο σπίτι ενώ ίσως χρειαστείτε βοήθεια στο σπίτι για τις πρώτες δύο μέρες. Ο χειρουργός θα σας δώσει αντιβιοτικά και κάποια άλλα φάρμακα, (πιθανώς παυσίπονα, σίδηρο κλπ), που θα παίρνετε μετά την εγχείρηση. Θα ήταν καλό να έχετε την συνταγή εκ των προτέρων.