Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική, μπορεί να ανανεώσει τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια, μέσω της αφαίρεσης λίπους, δέρματος και μυός από τα άνω ή/και κάτω βλέφαρα. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί τοσο για αισθητικούς λόγους, όσο και για να βελτιώσει την όραση λόγω πεσμένων βλεφάρων.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε τη βλεφαροπλαστική με Lifting προσώπου, ή Bοtοx.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε τη βλεφαροπλαστική με Lifting προσώπου, ή Bοtοx.


Τι μπορεί να διορθώσει η βλεφαροπλαστική;

1. Χαλαρά, κρεμασμένα και/ή διπλωμένα άνω βλέφαρα, τα οποία μπορεί να εμποδίζουν την όραση
2. Εναποθέσεις λίπους στα άνω βλέφαρα
3. Σακούλες κάτω από τα μάτια
4. Κρεμασμένα κάτω βλέφαρα τα οποία μπορεί να κάνουν να φαίνεται το λευκό των ματιών κάτω από την ίριδα
5. Περίσσεια δέρματος στα κάτω βλέφαρα
6. Λεπτές ρυτίδες στα κάτω βλέφαρα


Τι δε διορθώνει η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική δεν ανορθώνει τα φρύδια και δε μειώνει την εμφάνιση των βαθιών ρυτίδων, του «ποδιού της χήνας» και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.


Θεωρείστε κατάλληλος / ή υποψήφιος/α για βλεφαροπλαστική όταν:

1) Είστε γενικά υγιείς
2) Δεν καπνίζετε
3) Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες
4) Δεν πάσχετε από κάποια σοβαρή πάθηση των οφθαλμών
5) Κατά τη συνάντησή σας με το γιατρό, θα συζητήσετε περαιτέρω εάν η βλεφαροπλαστική είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς.


Πώς γίνεται η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική διεξάγεται σε κάποιο από τα πλέον σύγχρονα χειρουργεία κλινικών με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Οι ασθενείς υπόκεινται σε τοπική αναισθησία. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 1,5 ώρες. Οι τομές γίνονται στις φυσιολογικές πτυχές των άνω βλεφάρων και ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες των κάτω βλεφάρων. Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος από τα βλέφαρα. Μπορεί ακόμη να χρειαστεί να αφαίρεσει και λίπος. Ύστερα, κλείνει με ράμματα τις τομές.


Πώς είναι η ανάρρωση από τη βλεφαροπλαστική;

Είναι συνηθισμένο να έχετε μελανιές, οίδημα και ένα συσφιγχτικό αίσθημα μετά τη βλεφαροπλαστική. Τα συμπτώματα αυτά θα υποχωρήσουν σε 2-4 εβδομάδες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε 5-7 ημέρες (μόλις αφαιρεθούν τα μη-απορροφήσιμα ράμματα) και επιστρέφουν στη δουλειά περίπου σε 10 ημέρες. Μέσα σε 1-2 μήνες μετά την επέμβαση, θα δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής: τα μάτια σας θα φαίνονται πιο ξεκούραστα και λαμπερά και η αυτοπεποίθησή σας θα εκτιναχθεί στα ύψη.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε τη βλεφαροπλαστική με Lifting προσώπου, ή Bοtοx.
Οι φακοί επαφής δεν θα πρέπει να φορεθούν για 2 περίπου εβδομάδες. Τα μάτια σας ίσως να είναι ευαίσθητα στο φως και τον άνεμο και να είναι ερεθισμένα για λίγο καιρό. Ο γιατρός θα σας δώσει μια συνταγή για οφθαλμικές σταγόνες και θα σας συστήσει κρύες κομπρέσες για να ανακουφιστείτε.


Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της βλεφαροπλαστικής;

Οι επιπλοκές από τη βλεφαροπλαστική είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν, μόλυνση, αντίδραση στην αναισθησία, ξηρούς οφθαλμούς, διπλωπία ή θολή όραση για μερικές ημέρες, παροδικό πρήξιμο των βλεφάρων και δυσκολία στο κλείσιμο των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Άνιση επούλωση και ουλές καθώς και εκτρόπιο (τράβηγμα προς τα κάτω των κάτω βλεφάρων) είναι πολύ σπάνια και απαιτούν χειρουργική διόρθωση. Ασθενείς με προβλήματα του θυρεοειδή, ξηρούς οφθαλμούς, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, αποκολλημένο αμφιβληστροειδή, γλαύκωμα ή άλλα προβλήματα υγείας, θα πρέπει να επισκεφτούν έναν οφθαλμίατρο, προκειμένου να τους συμβουλέψει εάν μπορούν να επιλέξουν ή όχι την εν λόγω θεραπεία.