Αύξηση μαστών

Αύξηση μαστών

Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση για να κάνουμε το στήθος μεγαλύτερο και πιο γεμάτο. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και βελτιώνει πολύ την εμφάνιση των μαστών και την ψυχολογία της γυναίκας. Σήμερα υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ενθέματα, όμως κυρίως χρησιμοποιούνται τα ενθέματα από σιλικόνη. Επίσης, συνήθως εφαρμόζεται γενική αναισθησία.

 

Τι γίνεται στην αρχική συνάντηση με το γιατρό;

Κατά την επίσκεψή σας, θα συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σχετικά με το μέγεθος που επιθυμείτε να αποκτήσει το στήθος σας. Ο γιατρός θα καθορίσει το μέγεθος των ενθεμάτων που θα επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, θα σας εξηγήσει τις διάφορες επιλογές που έχετε, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης της τομής, της τοποθέτησης των ενθεμάτων, του τύπου των ενθεμάτων, καθώς και το αν θα σας ωφελούσε να γίνει και ανόρθωση των μαστών. Θα ενημερωθείτε επίσης, για την αναισθησία που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εσείς θα πρέπει να τον ενημερώσετε για την γενική κατάσταση της υγείας σας και αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Πώς γίνεται η αυξητική στήθους;

Κατά την αυξητική στήθους κάνουμε μια τομή, σηκώνουμε τον μαζικό αδένα δημιουργώντας μια «τσέπη» κάτω από την περιοχή του μαστού και τοποθετούμε ένα ένθεμα κατασκευασμένο από ένα μαλακό και φυσικό στην αφή υλικό. Η τομή μπορεί να γίνει σε ένα από τα ακόλουθα σημεία: στην πτυχή κάτω από το μαστό ή μέσα από τη θηλαία άλω. Τα ενθέματα μπορούν να τοποθετηθούν είτε κάτω από το θωρακικό μυ, είτε απευθείας κάτω από τους μαστούς (εικόνες).

Σήμερα υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ενθέματα, όμως κυρίως χρησιμοποιούνται τα ενθέματα από σιλικόνη. Επίσης, συνήθως εφαρμόζεται γενική αναισθησία.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;
Η αυξητική στήθους διαρκεί μία έως δύο ώρες.

Πρέπει να μείνω στο νοσοκομείο;
Οι περισσότερες επεμβάσεις γίνονται αυθημερόν. Μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι μερικές ώρες μετά την επέμβαση. Ωστόσο, εάν εσείς το επιθυμείτε ή εάν χρειαστεί, μπορεί να παραμείνετε στο νοσοκομείο για ένα βράδυ.

Πονάει;
Είναι ελάχιστα επώδυνη επέμβαση. Ο πόνος διαρκεί μία έως δύο ημέρες, μειώνεται κάθε μέρα και αντιμετωπίζεται άνετα με παυσίπονα. Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι είναι πολύ ικανοποιημένες και δεν αισθάνονται παρά μια μικροενόχληση. Φροντίστε να έχετε κάποιον μαζί σας μετά την επέμβαση για να σας μεταφέρει σπίτι. Μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια στο σπίτι για τις πρώτες δύο μέρες. Ο γιατρός μπορεί να σας δώσει ένα αντιβιοτικό και κάποιο αντιφλεγμονώδες φάρμακο που θα πρέπει να πάρετε μετά την εγχείρηση.

Τι μπορώ να περιμένω μετά την εγχείρηση;
Οι μαστοί σας θα είναι τυλιγμένοι με γάζες καθώς και με έναν πιο σφιχτό επίδεσμο για προστασία και υποστήριξη.

Πώς είναι η περίοδος ανάρρωσης;
Αμέσως μετά την επέμβαση θα πρέπει να φορέσετε αθλητικό σουτιέν, για να βοηθήσετε τους μαστούς σας να διατηρήσουν ένα ωραίο και ισορροπημένο σχήμα.
Οι τομές σας θα είναι ροζ για μερικές εβδομάδες. Μετά λίγους μήνες θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν. Πρέπει να επισκέπτεστε μετεγχειρητικά το γιατρό για επανεξέταση, προκειμένου με την καθοδήγησή του να διασφαλίσετε μία γρήγορη και υγιή ανάρρωση. Για τουλάχιστον 3-5 ημέρες, θα πρέπει να περιορίσετε την έκταση των βραχιόνων σας στο ελάχιστο. Οι αγκώνες δεν πρέπει να σηκώνονται ψηλότερα από τη μασχάλη.
Μετά από μερικές ημέρες, οι γάζες αφαιρούνται. Τα ράμματα βγαίνουν σε μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες, αλλά το πρήξιμο συνεχίζεται και υποχωρεί μετά από μερικές εβδομάδες. Λόγω του πρηξίματος μπορεί οι μαστοί σας να σας φαίνονται σκληροί, αλλά σταδιακά θα αρχίσουν να μαλακώνουν και να γίνονται φυσιολογικοί στην αφή.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της επέμβασης αυτής μακροπρόθεσμα;
Κατά την αυξητική στήθους οι μαστοί φαίνονται μεγαλύτεροι καθ’όλη τη διάρκεια ζωής των ενθεμάτων. Οι μεγαλύτεροι μαστοί τείνουν να πέφτουν γρηγορότερα από τους μικρότερους και αυτό συμβαίνει και στους μαστούς που έχουν υποστεί αύξηση. Είναι πιθανό να χρειαστείτε αργότερα επέμβαση ανόρθωσης στήθους για να διορθώσετε την πτώση αυτή. Η βαρύτητα δυστυχώς δεν κάνει εξαιρέσεις.

Ποια είναι η ιδανική υποψηφία ασθενής;
1. Από 18 ετών και άνω
2. Μη καπνίστρια ή να έχει περιορίσει το κάπνισμα
3. Να μην διανύει περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού
4. Να έχει καλή φυσική υγεία
5. Να έχει ψυχική ισορροπία
6. Να θέλει να βελτιώσει την εμφάνισή της
7. Να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες
8. Να κάνει αυτήν την επέμβαση για πρώτη φορά