Πλαστική κοιλίας

Πλαστική κοιλίας

Η πλαστική της Κοιλίας αποτελεί μια αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος. Σκοπό έχει να διορθώσει δυσμορφίες του δέρματος, του λιπώδους ιστού και του μυϊκού τοιχώματος.

 

Τι γίνεται στην αρχική συνάντηση με το γιατρό;

Κατά την επίσκεψή σας, θα συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σχετικά με τις αλλαγές που θα θέλατε να κάνετε στην εμφάνισή σας. Επειδή πρόκειται για μία εντελώς προσωπική απόφαση, θα πρέπει να έχετε όλο το χρόνο για να συζητήσετε όλες τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σας.
Θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή και για την γενική κατάσταση της υγείας σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει όλα όσα θα θέλατε για αυτήν την επέμβαση.
Η ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τις επιλογές και τα οφέλη μίας τέτοιας επέμβασης είναι το κλειδί για να πάρετε τη σωστή απόφαση.


Πώς γίνεται η κοιλιοπλαστική;

Από τον αναισθησιολόγο χορηγείται η αναισθησία και ακολουθεί ο καθαρισμός της περιοχής με αντισηπτικό.
Επειδή πρόκειται για μία εντελώς προσωπική απόφαση, θα πρέπει να έχετε το χρόνο για να συζητήσετε όλες τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σας.
Η τομή γίνεται οριζοντίως, χαμηλά, ακριβώς επάνω από το τριχωτό του εφηβαίου, όπως σε μια καισαρική, για να σκεπάζεται από το μαγιό ή το εσώρουχο. Ακολούθως το δέρμα μαζί με το υποδόριο λίπος αποκολλούνται στο φυσιολογικό επίπεδο από τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος, μέχρι σχεδόν το ύψος των πλευρών. Ο ομφαλός ξεχωρίζεται από το γύρω δέρμα. Έτσι το δέρμα που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό και περισσεύει, μπορεί να αφαιρεθεί, μαζί με τις ραγάδες, ουλές κλπ, ενώ αυτό που είναι πάνω από τον ομφαλό μπορεί να τραβηχτεί προς τα κάτω και να συρραφεί με το δέρμα στη γραμμή του εφηβαίου.
Η ύπαρξη εγχειρητικών ουλών από προηγούμενες επεμβάσεις, λαμβάνεται υπ’ όψιν στον σχεδιασμό της επέμβασης, για την ολοκληρωτική αφαίρεση ή βελτίωσή τους.
Οι κοιλιακοί μύες συσφίγγονται, συμπλησιάζοντας την μεταξύ τους χαλαρή περιτονία με προσεκτική συρραφή, όπως σε μια κήλη.
Στο μέρος του τεντωμένου πια κοιλιακού δέρματος που αντιστοιχεί ο ομφαλός, γίνεται ένα αντίστοιχο άνοιγμα και ακολουθεί η συρραφή του. Η συρραφή γίνεται με ειδικά εσωτερικά ράμματα. Τοποθετείται λεπτή παροχέτευση και η τομή καλύπτεται μόνο με κολλητική ταινία. Μία μικρή γάζα τοποθετείται στη θέση του ομφαλού. Άλλες γάζες ή επίδεσμοι δεν χρησιμοποιούνται.


Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Συνήθως διαρκεί τρεις ώρες.