Ιατρική θεραπεία ουλών ακμής με LASER

Ιατρική θεραπεία ουλών ακμής με LASER

Η ακμή αποτελεί την πιο συχνή πάθηση του δέρματος και προσβάλλει κυρίως το πρόσωπο, το θώρακα και τη ράχη. Εμφανίζεται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες όλων των ηλικιών και χωρίς να σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα, έχει σημαντικές ψυχοκοινωνικές συνέπειες καθώς αφήνει ουλές και σημάδια όπου φέρουν σε δύσκολη θέση τους πάσχοντες.

Η κλινική και αισθητική δερματολογία έχουν στη διάθεση τους ένα ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση των ουλών και σημαδιών της ακμής.

Fractional Laser CO2

Το συγκεκριμένο Laser στα έμπειρα χέρια δερματολόγων μπορεί να δώσει μόνιμες λύσεις στα απομεινάρια της ακμής απομακρύνοντας τα σχετικά ανώδυνα και σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το Fractional Laser CO2 αντιμετωπίζει με εξαιρετικά αποτελέσματα τα περισσότερα σημάδια που ενίοτε αφήνει η ακμή.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.Εφόσον έχει γίνει η κατάλληλη ενημέρωση και έχει κριθεί σκόπιμο ότι η συγκεκριμένη θεραπεία ταιριάζει στο κλινικό περιστατικό ο ασθενής προετοιμάζεται κατάλληλα.

Μια αναισθητική κρέμα καλύπτει την πάσχουσα περιοχή (για να μειωθεί οποιαδήποτε ενόχληση) και εφόσον δράσει  η κρέμα εφαρμόζεται το laser.

Η θεραπεία βασίζεται στην εξάχνωση στοιβάδων δέρματος ,μέσω  πολυάριθμων  θερμικών  μικροοπών  που διαχωρίζονται από ζώνες άθικτου δέρματος, με αποτέλεσμα την γρήγορη επούλωση και αναδόμηση αυτού.Μέσω διέγερσης των ινοβλαστών το Fractional Laser CO2 προάγει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.Τόσο το κολλαγόνο όσο και η ελαστίνη είναι απαραίτητα στοιχεία για την θρέψη εκ των έσω των ουλών /σημαδιών και την μετέπειτα αποκατάσταση αυτών καθώς βοηθούν στην αναγέννηση νέου γερού και υγιές δέρματος.

Τελειώνοντας από την συνεδρία ο ασθενής έχει κάποια ερυθρότητα (ανάλογα με το πρόβλημα και την ένταση της θεραπείας) η οποία υποχωρεί τις επόμενες μέρες.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.Η κάθε συνεδρία δίνει 20-35% του επιθυμητού αποτελέσματος και δρά αθροιστικά με τις μετέπειτα συνεδρίες.

Η χρήση Fractional Laser CO2 γίνεται αποκλειστικά από ιατρούς.

Σημαντικό μέρος της θεραπείας είναι η αποθεραπεία καθώς ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που θα του δωθούν.

Οδηγίες μετά την χρήση Fractional Laser CO2 (δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις )

• Απαγορευεται η συστηματική έκθεση στον ήλιο

• Απαγορευεται η χρήση σάουνας,χαμάμ και γενικότερα δραστηριοτήτων με συσσωρευμένη θερμότητα τις πρώτες μέρες

• Ο ασθενής πρέπει να φοράει τις αναπλαστικές κρέμες που του δίνονται από τον ιατρό

• Χρήση τοπικής αντιβιοτικής αλοιφής για κάποιες μέρες

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται από το βάθος /έκταση των βλαβών, το είδος τους,την επιδερμίδα και την ηλικία.Συνηθώς απαιτούνται 3-6 συνεδρίες ανά 20-30 μέρες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Περιορισμοί για την χρήση Fractional Laser CO2

Υπάρχουν κάποιο περιορισμοί γύρω από την εφαρμογή του Fractional Laser CO2 για αυτό και είναι πολύ σημαντικό πριν την θεραπεία να υπάρχει ένα σωστό consultation γιατρού και ασθενή.

• Υπάρχουν κάποια συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα όπως και κάποιες παθήσεις όπου η γενικότερη χρήση Laser είναι απογορευτική πχ ερπητική λοίμωξη,ερυθρωματώδης λύκος,σκληροδερμία κ.α.

• Η εποχή επίσης που γίνεται η θεραπεία περιορίζεται σε φθινόπωρο – χειμώνα καθώς ο ήλιος και η συστηματική έκθεση σε αυτόν απαγορεύονται αυστηρά

• Επιδερμίδες με τάση αποχρωματισμού

• Οι ασθενείς που έκαναν θεραπεία με τρετινοίνη έχουν κάποιους χρονικούς περιορισμούς όσον αφορά το χρόνο που τους επιτρέπεται η χρήση laser.